За принцовете, пепеляшка и престолонаследницитеЗа принцовете, пепеляшка и престолонаследниците

Напоследък се позаседявам в нета и чета доста сипматични есета  на млади, зрели и презрели дами на теми, вариращи от “Как да намерим принца” до “Как да си забием гадже”.

Изводите ми са няколко. Явно принцовете са кът, щом се налага ползването на наръчник за намирането му. Това е извод №1. Извод №2 е, че пепеляшките у нас са безчет и дори наръчниците не оправят работата. И извод №3 е, че днешните пепеляшки са се уеднаквили до клонинги на Кари Брадшоу от “Сексът и градът”. Смятат, че няколко чифта стъклени пантофки от “Маноло Бланик” и два-три подходящи на цвят коктейла, изпити на Тайното Място, В Което Се Събират Малкото Останали Принцове, са разковничето на загадката, наречена щастлив семеен живот. Както в приказката и тв сериала, разказаните истории свършват с откриването на принц Чарминг. Някои се престрашават да демонстрират и няколко хватки за задържането му (в смисъл на лакирай си ноктите винаги вечер, след като си приключила с прането и гладенето).

А мен точно тази част ме интересува. И ако може с малко повече подробности извън лакирането на ноктите. Защото аз от 7 години живея в антиприказката, започваща на другия ден. Когато се оказва, че принцът има около 4 вида редки алергии, трябва да си пази кръста и краката,  страх го е от майка му, от шефа му, от кучета и от деня, в който ще ни нападнат извънземните. Но и с това се свиква, още повече ако продължавате от време на време да поглъщате двойна от обичайната доза коктейли с другите Карита.

Горчивата истина лъсва, когато се появи Престолонаследникът. Е, тогава нито “Маноло Бланик”, нито коктейлите на цяло Царево могат да ви спасят! То и без това за тях финанси не остават,  всичко отива в памперси, пюрета, и играчки, врещящи и пищящи с децибелите на “Враждебна”.

Това на мен ми се случи преди 4 години. Ефектът бе същият, какъвто би бил при Пепеляшка, ако не пропусне биенето на часовника в полунощ. Красивите рокли изчезват, каляската се оказва тиква, а вместо бал пред краката ти се опъва един континент домашна работа. Стъклените обувки си ги държа в гардероба и вместо тях прибегнах до бързоходките на Малкия Мук. Друг вариант да догониш детето няма.

Първата година се преобличах по-често и от бебето, но въпреки това непрекъснато ходех с лекета от кърма или мляко от шишето. През втората година лекетата преминаха от жълто-бяло към отровно оранжево – така изглеждат повърнатите моркови. Третата година е годината на малките сладки шоколадови/сладоледени/или просто кални пръстчета по ризата ви.

Сега Престолонаследникът е достатъчно голям, за да му обличам суичъри и  да го държа на безопасно разстояние за качулката, докато той поглъща изпросения си с индиански рев четвърти сладолед. Да, да, знам, че четири сладоледа са вредни. Само не знам как да го прилагам на практика, особено когато малкото изчадие е легнало насред тротоара и крещи така, че околните викат линейка, полиция, пожарна и социалните.  Всъщност последният път наистина искаха да ги извикат, защото аз отказвах да си призная, че това на тротоара е моето дете.

Тази уютна атмосфера отнася идилията на семейния живот като куцо пиле домат, ако трябва да прибегна до лафовете от младостта ми (тая работа с Престолонаследника е и толкова изолираща, че това е последният модерен лаф, който чух, преди да ида на заточението, наречено майчинство). Отнася всичко. Даже и принца. Той в тоя период е всичко друго, но не и Чарминг.

Няма да ви занимавам с това, че да имаш дете е най-хубавото на света. Това си го прочетете в бг мама. Ще ви споделя само онези неща, които ние – прекрачилите прага на приказката за Пепеляшка, сме научили, но коварно пазим в тайна, за да ви извозим и да ви прикоткаме и вас от тая страна на бариерата. Буахахахаха!

Неизвестните истини около съвместния живот с принца “на другия ден”

1. За хроничните бележки вече споменах. Те се появяват, когато има да се пазарува, сменят гумите на колата, майка ви е на гости, искате най-сетне да си отспите поне до 7 в неделя, след като през последната година сте спали общо 50 часа.

2. За вас може и приказката да е свършила, но той продължава да вярва в магии. Убеден е, че имате вълшебна мивка. Трябва само да сложи мръсните чинии в нея и най-късно след три дни те са измити и прибрани.

3. Забелязва новата ви прическа, само ако комплимент ви е направил първо съседа или колегата му. Иначе, ако го питате, най-добре е или да се обръснете, или изобщо да не се подстригвате. Що да давате пари излишно?

4. За него времето е спряло, за вас не. Подмята от време на време кога най-сетне ще си върнете формата отпреди бременността. Това, че той все още е с вида на бременен в 7-ия месец, не се забелязва. Редовните срещи с приятели, играта/гледането на футбол, турнирите по карти, табла или каквото там играят, кисненето пред компютъра заради поредната версия на някоя игра си продължават по същия начин, както и преди появата на Престолонаследника. Чак се чудите кога ще възкликне при вида на детето: “Бе я колко е пораснало! Браво!”

5. Майка му го е научила, че трябва поне веднъж на ден да се яде топло. За беда е забравила да го научи и как точно да си го направи. Очаква от вас това.

6. Но той е еманципиран и не слуша винаги майка си. Смята, че съвременните жени трябва сами да си изкарвата парите. И очаква това и от вас.

7. Не е обаче достатъчно еманципиран, за да извършва ТИПИЧНО ЖЕНСКИ РАБОТИ като пране, простиране, гладене, миене на прозорци, баня и тоалетна, прахосмучене, бършене на праха, поливане на цветята и, и, и… Може обаче да прави спагети, обикновено при пълнолуние в пролетно-летния сезон, и очаква благодарността за това му умение да се произнася веднъж дневно и през есенно-зимния сезон.

8. Води ви на ресторант само на 8-и март или рожден ден. Цветята са твърде скъпи, за да ви ги подарява ей така, без повод.

9. Има нежна душа, крехка психика и ранимо его. За да не го карате да страда, трябва всеки ден да му гладите косъма, да го храните добре и да го гледате с възхищение. Вече знаете, защо на сватбата всички викат “Горчиво!”

Неизвестни истини около страданието “майчинство”

1. За петната, морковите и социалната изолация вече споменахме. Има обаче един още по-страшен проблем. Приятелките без деца! Тази дружба е обречена. Те просто никога няма да повярват, че понякога, докато излезете извън дома ви, са нужни 7 опита. При всеки един детето или се напикава, или повръща, или писва, че си иска слончето, или решава, че трябва да яде точно сега… Така или иначе да бъдете точна за среща, ако детето е с вас, е кауза пердута!

2. Ходенето на ресторант, кръчма, кафе, или в тенекиеното барче отсреща може да се сравни само с 2-годишен престой в Гуантанамо. Налага се да пълзите след малкия под масите на съседите, за да изтръгнете чуждата пилешка кълка от ръцете му. Вие и всичките ви приятели държите бялата покривка от едната страна, докато малкото изчадие дърпа от другата. Върху масата весело подрънкват дузина чаши и пълни чинии. Атмосферата е като на “Титаник”. Събрали сте се всъщност на закуска, но вие настоявате да ви донесат пържени картофи. Това е единственото, което може да отвлече вниманието на малкия. След като са ви донесли картофите, с извинение ги връщате и поръчвате кроасан. Връщате и кроасана и отново молите за картофите. Накрая се оказва, че най-добре е да  донесат и кроасана към картофите, но “ако може с кетчуп”! Всичко това се развива на висок тон, а околните започват нервно да подмятат бележки.  Някъде половин час след пристигането ви (да не забравяме, че сте закъсняла с два часа), вече плувате в пот, едва подтискате истеричните си сълзи, но се опитвате да се преструвате, че участвате в разговора, докато малкия ви бърка с юмрук в устата, маже кетчуп по косата и крещи в ушите в транс “Мамо, мамо, мамо, мамо, мамо, мамо, мамо, мамо, мамо, мамо, мамо, мамо”. Най-лошото са околните баби и мами, които непрекъснато дават съвети. Всичко завършва с ужасно непедагогичен шамар за Престолонаследника, а ако сте с по-слаби нерви и за хора от мами и баби.

3. Следващият кръг на ада са телефонните разговори. Децата МРАЗЯТ, когато майките им телефонират. Най-вече, когато е звъннал клиент, шеф, колега. Разговорът протича горе-долу така: “Разбира се, че ще успея със сроковете. Няма никакъв проблем, не ме притеснявате. ТИ МАЛКО ИЗЧАДИЕ ТАКОВА! Извинете, синът ми е тук… Дали проектът върви добре? НЕ, НЕ, НЕ, НЕ, ЗА БОГА, НЕ! НЕ БЪРКАЙ В КОНТАКТА!!! Извинете, синът ми…, да, проектът върви чудесно, тази нощ смятам да го приключа, макар че, ПИСНА МИ ВЕЧЕ ОТ ТЕБЕ, ПО ДЯВОЛИТЕ!!! Не, не за вас, синът ми тука малко се е поразиграл. Да, няма проблем да звъните по всяко време, разбира се. Ще се видим утре, да, но исках само да ви предупредя, че… АКО АКАШ В ГАЩИТЕ В МОМЕНТА, НЯМА ДА МЕ ВИДИШ ПОВЕЧЕ, ОБЕЩАВАМ! О, извинете, пак синът ми, благодаря за обаждането, дочуване!”….

4. Това е ситуацията в момента, а тя е значително по-добра от онова, което те сполетява в първите месеци след раждането. Общо взето около 6 месеца се прекарват в неспане и рев. Бебешкият рев е природен феномен – той може и да прилича на виенето на котката на съседа отдолу или на поредния хит на Анелия, който се чува от съседа отгоре… Но, има една основна разлика. Не можеш да се абстрахираш. Една бормашинка се върти в мозъка ти и крещи: “Направи нещо, направи нещо, направи нещо”. Независимо дали е 4 сутринта или 4 следобяд. В тези първи месеци се развиват и нечовешки способности, като например да акаш веднъж седмично (в неделя, докато таткото пази бебето), да пикаеш само веднъж дневно, и да взимаш душ за 8 секунди. Някои майки пък просто не се къпят. Може да носят и памперси за големи, не знам. Храненето също е крачка назад в еволюцията: справяш се с пържола, филия, или каквото там има в чинията, може и да е вестник, на не повече от три хапки. Нямаш време за повече. Прекарваш времето основно в застинало положение, кърмейки. Или държейки шише. Като свърши процедурата, детето се е наакало, сменяш памперса, усмихваш му се блажено и о!, пак е време за хранене. Така поне половин година.

Тук ще ви призная  и най-голямата, срамна тайна на майчинството. Майките не са хора! Това е за жени като журналистката Миролюба Бенатова, която наскоро в едно интервю разказа, че най-потресаващите истории за нея са онези, в които майките убиват децата си. “Това за мен не са хора! Не знам какво може да те накара да направиш такова нещо, просто не знам!”, каза тя. А аз (тук знам, че ще ви потреса и сигурно ще ме пратите на психиатър) си помислих: “Не, майките не са хора. Аз не бих убила детето си. Но ЗНАМ защо някои го правят. Да, ние всички знаем!”

67 коментара

 • Nickey Kolev каза:

  No Comment.. Още си бърша сълзите.. Боли ме устата, лицето, скули.. стола се клати подозрително. Дори и климатика млъкна.. Отивам да се извиня на мама..

 • Марио Додев каза:

  И аз още си бърша сълзите… тече ми кръв от устната, щото се цепна на две места докато се хилех :))))))

 • acidburn каза:

  ti si nenormalna be idi naistina se pregledai vse edno tova da se omuji6 i da rodi6 dete tova e nai lo6oto ne6to na sveta ili e proklqtie moje bi a ?
  idi na lekaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrr i lekarstvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaАдминистратор: Моля, пишете на кирилица!

  • Мая каза:

   Първо си роди дете, пък после давай съвети, кой да отиде на лекар, ако не те приберат преди това 🙂
   Много яка статия, за съжаление всичко е абсолютна истина, но е толкова хубаво написано, че и моите сълзи от смях са още на очите. Благодаря за статията :)))

 • Vacero каза:

  Очаквах да прочета и „на кладатаааааааааааааааааа…“

  • Александров каза:

   Естествено, че е най-лошото нещо…за момиченца, които са си търсели НЕЩО ДРУГО от брака. Една нормална жена би се радвала на семейството си. А тая, дето си е търсила пари…е намерила и обратната страна на медала..и сега реве…ми нормално..

 • Ралица каза:

  АКО АКАШ В ГАЩИТЕ В МОМЕНТА, НЯМА ДА МЕ ВИДИШ ПОВЕЧЕ, ОБЕЩАВАМ! О, извинете, пак синът ми, благодаря за обаждането, дочуване!”…. Хахахахааааааааааааааааааааааа, в гащите, в гащите! Култ!

 • Jana Borisova каза:

  по-смешно нещо тук не бях чела !!!!!!!

 • Веси каза:

  Дтудени и горещи вълни ме обляха!!! Чакам си ордена, обаче, защото преживях всичко това и имам син на 15 години! Още съм жива, за да пиша настоящото, аз съм ебати и издръжливото копеле,а? Check it out!!! 🙂

 • Милена Чолакова каза:

  Уникално, много се смях, а най-странното че всичко това ми предстои и въпреки това ми беше ужасно смешно 🙂
  „АКО АКАШ В ГАЩИТЕ В МОМЕНТА, НЯМА ДА МЕ ВИДИШ ПОВЕЧЕ, ОБЕЩАВАМ! О, извинете, пак синът ми, благодаря за обаждането, дочуване!”….

 • Yasmin каза:

  Много добра статия! Обаче съм упорита в това, че принцът си е принц, и никой престолонаследник не може да му свали короната.

 • Vacero каза:

  Розови Барби глупости

 • chalakova каза:

  Imam dvama sina i te sa nai hubavoto ne6to v moia jivit,a tazi statia e ujasna,osobeno kraiat i e potresava6t,a na vas vi e sme6no nali,hahaha,no taka e horata sa se pobarkali naposledak,samo revat i se oplakvat.A znaete li koi maiki si obivat decata,takiva kato vas koito se kefite na takiva statiiiiiiiii:)))

  • kirtak111 каза:

   Споко лелче :)) Изпусни парата! На мен статията ми се струва жестока, защото все едно отразява мен и жена ми :))) е, преекспониран вариант де… но много се смях. Съмнявам се, че авторката ще си затрие челядта, не ми звучи като да е психично болна :))

  • Nickey Kolev каза:

   Always look on the bright side of life! Винаги има и друга гледна точка. Майка ми страшно се изкефи на статията, а не видиш ли – азз даже мога да пиша!

  • Stela каза:

   Винаги ми е било чудно как хора, неграмотни и небрежни към собствената си азбука, си позволяват да дават оценка на останалите. Никой не е казал, че децата не са най – хубавото в живота. Би било добре, обаче преди да раздадете виртуално правосъдие като „Обиете“ (хахаха, извинете ме, не можах да се сдържа) някого, заради мнението му, да научите значението на думата „сарказъм“, както и на словосъчетанието „чувство за хумор“. Поздрав.

   • Sick Of Bullshit каза:

    Има разлика между сарказъм и цинизъм (цинизмът е сарказъм, който е неуместен и поради това звучи глупаво). Това тук определено НЕ Е сарказъм, а просто жена в нервна криза, с провален брак, жадна за внимание, негодна да стопанисва дори собствения си генетичен материал, която явно е била отличничка по литература на времето(преди да се впусне в нещо толкова тъпо и необмислено като размножителни процедури с неподходящия човек). Па после реве и се самоиронизира. Нека се самоиронизира, то кво ли друго и остава на женицата –Ама какво и е виновно детето, че го описва като главно действащо лице в житейския си провал – това не мога да разбера ?!?!

    • kirtak111 каза:

     Ти да не би да припозна себе си в образа, че така се впрягаш? 🙂

    • Sisi каза:

     Sick of Bullshit – ако ти нямаш жена и деца, не се обаждай, слънце! Явно е, че си мъж – имала съм вземане-даване с такива идиоти като тебе, които не са се включили един път в домакинската работа или в отглеждането на дете, но имат мнение за всичко. Тя иронизира вас, тъпите български мъже, които никога не порастват, а искат всичко ние, жените, да правим, че имат и претенции да изглеждаме добре! You’re a dumb-ass, my friend!

    • Vacero каза:

     По скоро неуместни интелектуални напъни,в които омеша цинизма и сарказма с ебаси обяснението:) .Циниците са древногръцка философска школа и по-скоро се родее сасреализъм доведен до крайност и още някои елементи.За сарказма отвори някой речник-има ги и в нета.

 • chalakova каза:

  spokoina sam,no ne sam lel4e,vse pak sam na 29

  • Vacero каза:

   Значи може да се използва и БАБЧЕ щото аз съм на 41 и пак ми звучи най-малко като истерично лелче

 • Elena каза:

  Извинявай, ама явно става въпрос не за възраст, а манталитет… Лелче си:)))

 • Daniela каза:

  Много, много точно! Ама много!За принца не знам какво става с короната му, но пък аз упорито продължавам да съм сигурна, „че да имаш дете е най-хубавото на света“!

 • Daniela каза:

  О-о-о, kirtak111 !
  Сори за spam-a…

 • kirtak111 каза:

  О-о-о, мамче! :)))))

 • ana каза:

  лелството е манталитет, а не възраст

 • chalakova каза:

  da saglasna sam:)))

 • SONIA SHEBOO каза:

  MALKO PREUVELI4ENO ,NO MNOGO SME6NO NAPISANO!. MNOGO SE SMQH…..! NO TOVA E SAVREMENNATA MAIKA. NE MISLQT KAK DA NAPRAVIAT MAI4INSTVOTO I VAZPITANIETO NA DETETO SI UDOVOLSTVIE , A PO KAKAV NA4IN DA SE OPLAKVAT. NE 4E GI NIAMA TEZI PROBLEMI , NO KOGATO 4OVEK 4UE GLAS4ETO NA NOVORODENOTO SI BEBE , ZNAE 4E POEMA OTGOVORNOST ZA CIAL JIVOT !HUBAVO E DA GO OSAZNAE NAVREME I DA NAPRAVI TOZI PERIOD OT JIVOTA SI NAI KRASIV!

 • Майка на ЧЕТИРИ деца каза:

  Чудех се на моята възраст дали да се включвам в коментарите на вас – по-младите. Аз съм на 44 и съм многодетна майка. Лола Монтескьо разсмива хората, съгласна съм, но младите напоследък и без това не искат да правят семейства и деца, а медиите непрекъснато им вменяват, че се ориентират в правилната посока. Накъде вървим ако не създаваме деца и защо младите си мислят, че животът е само обувки, барове и любов. Животът е борба, а най-прекрасното нещо е да създадеш живот с любим човек, макар и да ходиш с всички цветове петна по теб. Другото си е чист егоизъм.

 • Ралица каза:

  Майките как само решиха, че непременно авторката насъсква околните да не раждат? Да не говорим една жена като роди в къв звер се превръща и към приятелките и към мъжа си. Хормоните като я запраскат по главата и глей кво става!!

 • Bubata каза:

  Такае, защото изведнъж се превръща в майка-прислужница на две деца, в т.ч. и съпругът, който си крие главата под възглавницата, докато престолонаследникът надава вой за поредната порция мляко. А в още по-лошия случай се кара на жена си, че малкият плаче, а на него му се спи. Все едно, че на жените не им се спи! И докато принцът се помотва на работа, жената трябва да е приготвила и вечеря в точния час, пък това да и струва дори и ходенето по веднъж на ден до тоалетна…Ами, разходките в парка? Ако не е майката горкият престолонаследник така и ще си стои вкъщи

  • Kateto каза:

   Извинявай, но като ти се спи му кажи. Като майка на две деца с малка разлика,мога с чиста съвест да кажа, че преигравате. децата ми са вече в училищна възраст, но съм имала време и за разходки,и да изчистя,и да сготвя и за кафе с приятелки.Ако мислиш, че се помотва на работа, ами сменете се бе. И сега ако трябва да избера, пак избирам майчинството пред това аз да работя, а той да гледа децата. 🙂

 • Мамая каза:

  Пропусна да споменеш, че си имала време и за секс с принца 4 пъти седмично (освен за разходки,и да изчистиш,и да сготвиш и за кафе с приятелки.)

 • lola каза:

  Това се случва в „Ппеляшка става Жената-котка“, там пепеляшка се ъпгрейдва:) или не, там също май не стигна до пустия му секс.

 • dorito каза:

  Току-що безалкохолно изхвърча през носа ми, но смеха си заслужаваше!!!:)

 • Desislava Jovanovich каза:

  И аз съм на 44, но се смях от душа.
  Иначе за притеснените майки – да се смееш над себе си според мене показва повече сила, отколкото трагико-героичните пози.

 • Марио Додев каза:

  +1 🙂

 • Enclaver каза:

  Сега,ако се мислиш за голям герой,честно казано-не си.Като не искаш дете,мойто момиче,да не си правила.Щото в момента има хора на тая планета които умират от мъка,че не могат да нахранят децата си.Така,че твоите смешни проблеми ги пробутвай на някой друг.Циганина се похвалил,че си гледа децата.А ти какво очакваше коза такава.Детето да се гледа само и ти само да го почешеш вечер зад ушите?Лигла

 • Sillveto каза:

  Браво, много хубава статия! Шокирана съм колко глупави коне с капаци има, които не видяха закачката и шаржа в написаното, а го приеха като оплакване. Ами да вземат да напишат те нещо пък барем видим дали някой ще го погледне даже.

  • chalakova каза:

   Haide ne se 6okirai tolkova,vsi4ki imame 4euvstvo za humor,no tuk govorim za deca i osobeno na kraia na statiata za ubiistvo na deca mili moi umniciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 • Mila каза:

  Хайде по-спокойно 🙂 това е великолепна статия, с много чувтво за хумор 🙂 Браво. Хората без чувство за хумор да си траят или направо да включат Тв на прекрасните и така изпълнени с пошлост прогреами на бтв-то.А и от кога хората с мнение станаха толкова опасни за света, че се налага да го спасяваме от тях чрез публичен разстрел.

 • vihrogonche каза:

  Да си майка не е лесно и точно това е показано в статията по един блестящ, лек и хумористичен начин!

 • Ралица каза:

  Enclaver, ти си първото ограничено, грубо и супер тъпо майче, посетило този иначе чудесен сайт. Хормоните здраво те бият по главата, нали?!

 • Марин каза:

  Ралка, басирам се че тая същата рита котки по улиците защото са по-маловажни от децата. Поздрав с Рамщайн за тая малоумна госпожа и за нейните яки кубинки.

  • chalakova каза:

   abe ti notmalen li si,za kotkite mi se zagrijil,pojelavam ti da si gi navadi6 v ka6ti 1oo.PISNA MI DA KOMENTIRAM VE4E TAPITE VI IZKAZVANIA,OTKAZVAM SE DA SPORIA S PO TAPI SA6TESTVA.BB „UMNICI“

 • аззът каза:

  За да придадеш поне някаква тежест на твърдението си за интелектуално превъзходство, поне опитай да ни покажеш, че знаеш какво е кирилица и как се използва! „Умници“ изглежда доста смешно, написано на шльокавица, не мислиш ли? Някакси.. смеем ти се!

 • chalakova каза:

  Умници,сега доволен ли си,аззът или газзът,а това че ми се смееш,боли ме…

 • giga каза:

  Човешката глупост край няма! Хайде научи се да пишеш и после давай съвети, моля те! Статията е чудесна, просто е за хора с чувство за хумор, а не тесногръди всезнайковци! 🙂

 • Tepix каза:

  Много добра статия … и невероятно тъп финал. Просто съм впечатлен как 200 реда добре писано слово се съсипват с 5 реда глупости. Сигурно ви се е доспало накрая, така си го обяснявам … иначе тези простотии за детеубийства и как майките не са хора не си ги обяснявам.

 • Gery каза:

  Точно това си помислих и аз. Можеше малко по-оптимистичен (а и по-реалистичен) финал да се измисли. Аз лично бих завършила така: Да, аз съм майка, изнервена от ежедневието, не проговаряща повече от 10 смислени човешки думи дневно, светът ми е изпълнен с „хей ръчички“, „Червената шапчица“ и пищящи играчи, но Бога ми, ако мога да повторя всеки един миг от изминалите измъчени и изпълнени с борба дни, от момента, в който разбрах, че ще те има, малко човече, до днес, то не бих пропуснала нито секунда!

 • Iliyana Dimitrova каза:

  Хахахаха, Gery и Tepix ми оправиха деня. По-големи простотии отдавна не бях чувала. 😀 A, бе, вие двете що не пропишете? Или не, по-добре гледайте да възпитате децата си така, че да имат по-добро чувство за хумор от вас!

 • Gery каза:

  Аман от злобари вече! Статията ми хареса, смях се до сълзи, само финалът ми се видя тъпанарски и не на място. Ама карай – дай да плюем злоба, скрити зад монитора, така ще се почувстваме велики! Баси и комплексарщината!

 • всвс каза:

  Това е най-голяма глупост,която бях чела,а авторката няма да я коментирам-не заслужава тази чест.

 • Kateto каза:

  Ох, голям смях…Майтапа настрана, ама съм сигурна, че много майчета ще кажат, че си е точно така. Защото си мислят, че като са родили едно дете и бащата и цялата му рода вече са и длъжни. Айде нема нужда, не е лесно /имам си 2 терминатора у дома/ няма спор, ама веселбата е пълна и си има време за всичко. 🙂

 • Каллина каза:

  Абе честно казано,не мисля,че мъжа ми и цялата му рода са ми длъжни,но се надявах поне по-честичко да става от компютъра!Той обаче явно не мисли,че появата на наследника му го задължава с нещо,пък било то и толкова дребно като да му обръща внимание!