Когато стане въпрос за мъжкия костюм има много и различни модни стилове и тенденции които може да бъдат следвани. Въпрос на избор и вкус е какъв стил предпочитате вие. Италиански костюми , Slim-fit Модели, Спортно елегантни, Класически и др.

Ако обаче следвате следващите пет правила, със сигурност няма да сгрешите във това кой тип костюм ще изберете.

  • Правилен размер за сакото и панталона – какъвто и тип и стил костюм да изберете задължително е той да ви е по-марка. Винаги пробвайте един номер по-малък от размера който ви става за да сте сигурни че това е точния размер за вас. А ако има възможност пробвайте и различни комбинации дори – например сакото по-втелено с един номер по-малко от съответното за панталона и обратното. След като закупите модела задължително отидете при шивач – подгъв и правилна дължина на панталона са задължителни за добрата ви визия, а ако имате възможност помолете шивача да прегледа и цялостната кройка и визия и ако прецени да ги промени.

  • Сакото – то трябва да ви приляга като ръкавица – трябва да приляга идеално върху раменете ви и кройката да следва вашите контури на тялото. Един прост начин за проверка – закопчайте копчето на сакото и промушете дланта си между сакото и гърдите – ако ви е трудно да го направите значи това е точния за вас размер. Но ако разстоянието между дланта и сакото е по-голяма и има повече свободно място търсете друг модел или номер.
  • Идеалната вратовръзка – цветът на вратовръзката трябва да е по-тъмен от този на ризата с която ще я носите. Широчината трябва да съвпада със широчината на ревера ви. Дължината на вратовръзката трябва едва да докосва колана на панталона когато сте с изправена глава.

  • Ревера на сакото – не трябва да е прекалено голям ако искате да сте модерни – от известно време са на мода тънките ревери – съобразете това и с вратовръзката както споменах във предната точка.
  • Колана – колана не трябва да е дебел, препоръчително е да изберете тънък колан. Изберете ако намерите колан със скрит механизъм без дупки който идеално приляга на всеки размер и е по-дискретен от стандартния.
  • Обувките – обувките са завършващия елемент от цялата ви визия – изберете семпли и изчистени обувки, които кореспондират като цвят на колана.

Е в крайна сметка можете да изберете и нестандартната визия, кой съм аз да ви съдя, но според личното ми виждане е нужно първо да минете през стандартния вид и вкус за да можете да си позволите авангардизма на по-долу посочения господин :

Ако все пак искате да заложите на качествената визия и стил можете да посетите и нашите приятели от магазини Montre на адрес : гр. Пловдив ул. Цариброд 1 (Джумаята – Римски стадион)

Или на техния официален сайт тук  : www.Montre.bg