Предизборната борба тече на пълни обороти. Всички знаят, че идва голямото кеч шоу, само дето никой не си казва кечистите. За да внеса допълнително объркване, реших все пак да се кандидатирам. За президент.

През уикенда написах програма за спасение на България.

Тя е много простичка, но ужасно ефективна!

На първо време ще вдигна заплатите на всички със 100%! Не, даже с 200%. Който поиска пари, давам. Аман от тая бедност. Нека и ние поживеем като хората. Примерно, на теб, гражданино, който четеш в момента, ще дам 100 евро. Ще ги взема от бюджета. Ми стига вие сте давали на хазната, нека и тя да ви даде нещо! Стига, разбира се, да гласувате правилно.

Ще оправя здравеопазването. Ще накарам със закон всички граждани да внесат по 100 евро в здравната каса (не могат да откажат, защото вече ще са по-богати). Така най-сетне тя ще има пари. 100 евро по 7 милиона, ето ти 700 милиона. С такива пари какви болници ще направим, какви уреди ще закупим, а и докторите ще останат в България, няма да бягат в чужбина!

Ще задължа обаче лекарите и болниците да внесат по 100 евро на пациент в пенсионния фонд. Иначе не знам как да оправим тая работа с пенсиите. Ще внесат те парите, а аз ще вдигна пенсиите с по 100 евро. Тогава пенсионерите ще могат най-сетне да се включат активно в обществото и ще ги помоля настоятелно да подкрепят с по 100 евро училищата и детските градини. Иначе ще им спра сериалите. Така ефективността ще е 100%.

…такива пътища ще опънем, такива магистрали, че не знам как ще смогна да ги открия всичките…

Училищата и детските градини пък ще цъфнат: ще има площадки за игра, спортни съорежиня, лаптопи, басейни… абе, Оксфорд ще ни завиди! В знак на благодарност очаквам училищата и детските градини, учителите, директорите и родителите, да се затичат да внесат 100 евро вноска в пътния фонд. Има-няма, едно 700 милиона евро, очаквам да съберат, все пак. С тия пари такива пътища ще опънем, такива магистрали, че не знам как ще смогна да ги открия всичките…

И за да не се чувстват капо гражданите, ще задължа пътните фирми да плащат по 100 евро на всеки, който им ползва инфраструктурата. И на който не им я ползва също. А накрая, ще призова скъпите граждани, които вече ще си имат и болници като слънце, и пълна пенсионна и здравна каса, и модерни училища и детски градини, и хай-тек магистрали, да се държат като истински европейци и да внесат по 100 евро данъци в хазната. Ето така, накрая и държавата ще е оправена, и гражданите ще са богати, и хазната ще е пълна.

Моля, гласувайте за мен!

P.S. Може и вместо в хазната, гражданите да си внесат парите в банката на една приятелка.

Ваша Лола