Коя жена не мечтае да бъде неповторима? Единствена? С външност, която да привлича погледите; глас, който да запленява и омагьосва и парфюм, който да носи спомена за нея. Колекцията от екзотични арабски парфюми за жени е събрала в себе си най-обичаните, опияняващи и ценни аромати на Изтока – родината на приказките и мистерията.

Khalis Rose Gold

Невинен като първия сняг и ароматен като градина с цъфнали портокалови дръвчета – това е Khalis Rose Gold с неговия букет от пленяващи пролетно-летни нотки. Портокаловият цвят е сладък, деликатен и свеж. Остава за дълго, дори в много топло време, и подчертава отлично естествения аромат на кожата ви. Сочна и апетитна, мандарината допълва портокала в мека и запомняща се основа, подчертана от леко стипчивата круша. Като плод, тя се среща през лятото и есента, което прави парфюмът актуален и през трите сезона. Във фона на тази композиция най-силно се чувства интензивният аромат на туберозата – тя е не само прекрасно цвете, но и чудесно допълнение към нотките иланг-иланг, божур и роза. Перфектният завършек е бял мускус, сандалово дърво и агаве.

Dantelle

За всички дръзки, смели и силни жени, Dantelle е парфюм с подчертана цитрусова, горчива и тръпчива нотка, но в същото време мека и топла, благодарение на главната си съставка – бергамот. Сладко, горско допълнение са червените плодове и касиса, които са колкото степчиви, толкова сочни и питателни. С този типично летен аромат кожата ви ще е като целуната от тропическото слънце и докосната от кристалночиста морска вода. В подтоновете на парфюмната композиция ще почувствате присъствието на мускус – стабилно и обединяващо останалите цветни аромати. На първо място е нарцисът със своите „зелени“ пролетни нюанси, дъх на сено и тютюн. След него е зюмбюлът – „цветето на дъжда“ със силно присъствие, допълнено от розово-пиперливия дъх на божура. Остатъчни дървесни нотки са сандалово дърво и глог с дървесните си, кремообразни, почти ванилови аромати.

Оригинални арабски парфюми от парфюмерия Shaikh

Khaltat Al Dhahabi

Малко преди да изгрее слънцето, когато земята е покрита с роса и розовите храсти са натежали от цвят; когато дърветата се събуждат и първите лъчи започват да ги огряват, именно тогава се отделя уникалният плодов и сладък аромат на Khaltat Al Dhahabi. В основата на тази парфюмна композиция лежи мускус, известен със своята дълготрайност и способност да отключва най-доброто в ароматите за най-дълго време. Земният дъх на мъх и почва дължим на пачули, а дървесните, кадифени нотки – на безценния оуд. Върховната нотка, разбира се, е оставена на розата, която ще ви следва на всяка крачка и винаги ще ухае така, сякаш току-що се е разтворила.

Taraf Al Oud

Жасмин самбак е известен още като Арабски жасмин – един от най-женствените аромати сред базовите есенции. Неговият кехлибарен до червеникавокафяв цвят придават богат и наситен нюанс на Taraf Al Oud с лек дъх на люляк и момина сълза. „Царицата на нощта“ ви зарежда с позитивно настроение, спокойствие, чувственост и топлина. Самото цвете жасмин е символ на красота и късмет. Кардамонът е следващата осезаема съставка в тази композиция. За разлика от канелата или карамфила, той има далеч по-сложна структура – сладка, тъмнофлорална, почти докосвайки се до черния пипер, но не така изгаряща. В него се крие и прекрасна плодова нотка на зелена ябълка. В основата на парфюма лежат ароматите на кожа и пачули. Земни, естествени и хидратиращи.

Banafsaj

Цялата душа на Изтока може да бъде събрана само в четири простички съставки – розово масло, есенция от жасмин, кехлибар и мускус. Флорални, волни нотки се съчетават със земни, първични усещания в една топла, пролетно-лятна гама. С всяко вдишване ще усещате докосването на жасмина по себе си, следвано неотлъчно от опияняващата роза. Дълго след тях ще останат смолистото усещане на златния кехлибар и уникалното присъствие на традиционния мускус. Banafsaj е парфюм, който приляга към всеки стил и е подходящ за всеки повод.